Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ivopetrov_1982 Покажи съобщение
    аз си казах мойто мнение ти казваш ,че е по добре от тук да се купи гледам и КУКУ май е на това мнение.всеки си решава от къде и как да си купи кола.а защо мислиш че съм в грешка?и защо си мислиш че ти си прав за това което казваш?
    ....
    Last edited by Mury; d.m.y г., 12:02.
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
      Защото имам наблюдения как българите си поддържат колите,и как италианците,та дори и немците вече
      ти ако съдиш по тебе че българите си подържат колите значи ти си в грешка не всеки може да подържа колата си така както ти.тези хора се броят на пръсти карал съм автовоз и имам наблюдение и за чужденците не всички са мърлячи както си мислим ние
      sigpic 155ex 159ex 530new

Comment

ти ако съдиш по тебе че българите си подържат колите значи ти си в грешка не всеки може да подържа колата си така както ти.тези хора се броят на пръсти карал съм автовоз и имам наблюдение и за чужденците не всички са мърлячи както си мислим ние
        ...
        Last edited by Mury; d.m.y г., 12:04.

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• проблем с електрония ключ

Колеги,
          Имам следното питане. Някой от вас имал ли е проблеми с електрония ключ? На мен от петък Алфата прави следния номер:

Вкарвам ключа, и вика Electronic Key Not Recognized. При повторение (понякога две) си го разпознава. Пробвал съм и с резервния ключ, прави същия проблем. Като първа стъпка, смених батерията на 'ежедневния' ми ключ, но това не помогна за решението.

След като я подкарам, при изключване понякога ми казва и Vehicle protection not available. В тези случаи не чувам моторчето което заключва волана. Набюдението ми е че когато при изключване не чуя моторчето, тогава при вкарване на ключа ми дава грешката...

Към всичко това да добавя че дисплея който показва нивото на маслото при старт, също се държи странно, т.е. понякога показва че маслото е паднало с един или два бара (при 'механична' проверка се оказва че не е така), а при последвал старт си го показва че е на макс.
          От всичко това предполагам че проблемът не е механичен, а по-скоро софтуерен.

Та някакви насоко за решението на проблема?

PS: да добавя че колата не е чипосвана, т.е. (поне доколкото знам) със софтуерът и не е играно..

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
            Мен ме мани,аз не си поддържам колата и затва мяза на подметка.Аз не гледам само мен,а около 300 + клиента на сервиза,около 200 + клиента в на брат ми сервиза-да продължавам ли ????
            ооо това е сериозна бройка!на два милиона софиянци 500 човека си подържат колите

Comment

• Първоначално публикувано от __mARV Покажи съобщение
              Колеги,
              Имам следното питане. Някой от вас имал ли е проблеми с електрония ключ? На мен от петък Алфата прави следния номер:

Вкарвам ключа, и вика Electronic Key Not Recognized. При повторение (понякога две) си го разпознава. Пробвал съм и с резервния ключ, прави същия проблем. Като първа стъпка, смених батерията на 'ежедневния' ми ключ, но това не помогна за решението.

След като я подкарам, при изключване понякога ми казва и Vehicle protection not available. В тези случаи не чувам моторчето което заключва волана. Набюдението ми е че когато при изключване не чуя моторчето, тогава при вкарване на ключа ми дава грешката...

Към всичко това да добавя че дисплея който показва нивото на маслото при старт, също се държи странно, т.е. понякога показва че маслото е паднало с един или два бара (при 'механична' проверка се оказва че не е така), а при последвал старт си го показва че е на макс.
              От всичко това предполагам че проблемът не е механичен, а по-скоро софтуерен.

Та някакви насоко за решението на проблема?

PS: да добавя че колата не е чипосвана, т.е. (поне доколкото знам) със софтуерът и не е играно..
              Провери си буксата на мотора за заключване на волана,често се разхлабват пиновете и не дават контакт.Мотора на волана е включен в системата за защита на колата и има КАН комуникация,а ако не комуникира нещо от цялата система правилно не разпознава ключа.Буксата се намира под волана,трябва да свалиш долната кора на кормилната колона.Ако искаш пробвай първо с бърз тест,като вкараш ключа и не го разпознае,тресни кората отдолу под волана,ако се оправи-в буксата е проблема.
              Last edited by Mury; d.m.y г., 12:07.

Comment

• Мерси Мъри,

Ще го пробвам, дано да е това...

Comment

• И в Европа и в България има хора, които поддържат зле колите си.
                  Но в Бг можеш да я видиш, да провериш историята до голяма степен. Тук не се продават масово кенефи, както при новия внос. 85% от новия внос са коли с много проблеми, блъскани, удряни, износени...В бг можеш да попаднеш на читава кола, поддържана правилно...не карана от някой превозвал тор в багажника...
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

ооо това е сериозна бройка!на два милиона софиянци 500 човека си подържат колите
                    А ти що си пуснал твоята за продажба ? Чисто любопитно и информативно питам !
                    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• И аз съм на мнение, че е по-добре кола от България. Изключвам разходите по регистрацията( които в момента са грубо 4-500лв), но все пак можеш да придобиеш малко повече представа за самия автомобил. Можеш да покараш спокойно, да я закараш на сервиз, да видиш, какво е сменяно по колата, ако има фактури и т.н. Отделно, каквото е имало да се разтраква по интериора се е разтракало вече Лично аз, когато продадох Пунтото дадох на човека документи за сменени части за над 2000лв. Това беше почти цената на продажбата така, че и аз се причислявам към онези, които се стараят да поддържат колата си добре. Познавам и мнооого, многоо хора от автомобилни форуми, които също са така. Даже един от тях в момента търси съвети за покупка на 159 тук.
                      Типо 1.4i.e. ex, Punto 1,9JTD. ex
                      Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm. ex Lancia Musa 1.4 16v Auto ex
                      JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex; BMW X3 3.0 Auto

Comment

• Аз лично, ако имам избор между два еднакви екземпляра на пазара, но единия е нов внос, а другия вече каран в тук, то без никакво колебание бих избрал вече регистрираната кола. Особено ако може да вземеш някаква бегла история на автомобила, особено ако е каран над 2 години от собственика, още по-добре.
                        Със сигурност много проблеми, дори и само малки да са те то вече са отстранени, за разлика от новия внос.
                        А както се казва и 500лв по регистрацията да спестиш, пак е нещо.
                        Но не бих купил автомобил, вече регистриран и каран само няколко месеца, освен ако не познавам човека, който продава автомобила.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Бо, за пръв път сме на едно мнение, браво, подкрепям Ви с две ръце.
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от keel Покажи съобщение
                            Чудя ви се какво очаквате от 159ки за 7-8к
                            ПС- после много се чупели
                            Сега ще ти обяснят какъв балък си, как няма смисъл да платиш за запазена кола и как е по-добре да си купиш морга за 8 бона и за 2-3 бона ще я направиш като нова.

И пак да повторя като черна станция - в Италия и Германия 159-ка със сервизна история, на под 200 000 км, неудряна, за под 6000 евро не можеш да пипнеш. Какво мамка му очаквате от кола, която тук е обявена за 5000 евро с включен транспорт, печалба на джамбазина (а тя не е под 400 евро) и малко мегдан за коментар - т.е. ако е обявена на 10500 ще ти я дадат и на малко под 10000 примерно.
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                              А ти що си пуснал твоята за продажба ? Чисто любопитно и информативно питам !
                              брат ми я е пуснал за да си направи майтап с мен и сега не може да и изтрие обявата звъняха ми хора и се чуда в началото за каква кола става въпрос иначе нямам намерение поне за сега да я продавам-подарявам.даже съм решил и чип да и сложа и едни екстри по бронята да слагам но това ще стане късна пролет

Comment

• Аз лично с удоволствие бих купил карана и поддържана тук кола, такава ми беше 156цата. Но за съжаление засега няма бройка в продажба, която да покрива изискванията ми... Поне частично - 1,9мотора, комби + кожа + мултиволан + да не е синя или червена... Сега че искам да има релса на тавана и да е автомат - от тях мога да се лиша.
                                Единствената в продажба, която мисля да огледам е на колегата 1912, само да ми излезе път до Пловдив. Не съм се затърчал веднага, защото е много далече от това, което търся.
                                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Working...
                                X